KAI Shun Classic White Ham Knife 23 cm - 32-layer Damascus Steel - Pakkawood Handle

View all items in this collection
Manufacturer part number: DM-0704W

Delivery Time: 1*-3 days
(within Germany / differs internationally)

Express delivery possible

Excl. Tax: €180.67 Incl. Tax: €215.00
plus shipping costs
We will ship with DHL today if you place your order within the next 7 hours 15 minutes.
KAI

Butch Newsletter

Butch Newsletter

Subscribe here
to the Butch Newsletter

* Your personal coupon is valid for orders over 100 Euros, after deducting returns and cancellations. Prices include statutory VAT plus service and shipping costs. Cash payout is not possible.



Our thank you for your purchase of 100 € or more


Installment for orders of 50 € or more

We now offer installment payments through our partner Ratepay for orders of €50 or more.

To use this option, please select 'Installment Payment (Ratepay)' during checkout.

Get more information about installment payments here.



Your benefits with us

Free shipping within Germany for orders over €50.

Purchase on account within Germany possible.

30-day return policy

Any questions? Contact us now. More information ...





Details

KAI Shun Classic White Schinkenmesser DM-0704W mit einer 23 cm langen Klinge aus 32-lagigem Damaszenerstahl und einem kastanienförmigen Griff aus hellem Pakkaholz. Das Schinkenmesser hat eine lange, schmale und spitz zulaufende Klinge. in der Regel wird es zum Tranchieren und Filetieren genutzt. Ähnliche Messer mit einer kürzeren Klinge tragen den Namen Fleisch- oder Filetiermesser.  

Der Kern der Shun Classic Klinge bis hin zur Schneide besteht aus extrem hartem VG MAX Stahl und hat einen Härtegrad von 61 HRC. VG MAX Stahl ist korrosionsbeständig und steht für eine dauerhafte Schärfe. Ummantelt wird der Kern von 32 Lagen eines Damaszener-Stahlverbunds. Durch diese Kombination ist die Klinge hart und elastisch zugleich und kann nicht brechen. Normale Anwendung natürlich vorausgesetzt. Alle Shun Classic Klingen sind beidseitig symmetrisch geschliffen.

Der Griff ist aus hellem, eschefarbenem Pakkaholz in traditionell japanischer Kastanienform. Die leichte Kante auf der rechten Seite ist perfekt an die Handgeometrie angepasst und ermöglicht dadurch eine lockere und gleichermaßen sichere Griffhaltung. Das Messer kann präzise geführt werden, ohne Ermüdungserscheinungen.

Hochwertige Harze, die dem Pakkaholz zugeführt werden, machen den Griff besonders belastbar und feuchtigkeitsresistent. Der Erl, der vollständig durch den Griff verläuft, sorgt für Stabilität und Balance des Messers. Der Übergang zwischen Klinge und Griff ist durch eine Zwinge aus Edelstahl markiert, ebenso wie die Endkappe am Griffende.

Ganz ausführliche Informationen und das komplette Sortiment findest Du auf unserer KAI Shun Classic Serienseite.

Additional Information
Manufacturer product number DM-0704W
Manufacturer KAI
Model Shun Classic White
Product type Carving knife, Ham knife, Knife, Meat knife
Product number 7220000431
Main material Knife steel
Weight 0,32 kg
Cleaning hand wash only
Blade material Damascus steel, VG-MAX steel
Blade length 23 cm
HRC 61±1 HRC
knife edge double-edged
Handle material Pakka wood, Wood
Special features langes Schinken- & Filietiermesser aus der Serie Shun Classic White von KAI,
- schmales Klingenblatt mit 23 cm Klingenlänge,
- Schneidkern aus VG-MAX Stahl mit fein & symmetrisch geschliffener Schneide,
- umhüllt 32 Lagen rostfreiem Stahl im Damaszenerstil,
- die Kombination macht das Klingenblatt hart & leicht elastisch zugleich,
- abgeschrägte Zwinge aus Edelstahl,
- schlanker Griff in Kastanienform aus eschefarbenem Pakkaholz mit weicher Kante rechts,
- umhüllt einen durchgehender Erl zur Balance & Stabilisierung,
- Grifflänge 12,5 cm, Endkappe aus Edelstahl
Manufacturer / Importer KAI Europe GmbH
Kottendorfer Straße 5
42697 Solingen
Deutschland

E-Mail: [email protected]

Telefon: 0049 212 232380
You might also be interested in the following items
Customer Reviews
Write Your Own Review

Only registered users can write reviews. Please, log in or register
After submitting the rating, our team checks the rating for authenticity before the rating is released. In doing so, we check whether the author's email address is available in our customer base.

Product Questions

No questions yet. Be the first to ask the question!