KAI Shun Classic Kiritsuke 20 cm - Damaststahl - Griff Pakkaholz

View all items in this collection
Manufacturer part number: DM-0771

Delivery Time: 3 weeks
(within Germany / differs internationally)

Excl. Tax: €217.65 Incl. Tax: €259.00
plus shipping costs
KAI

Butch Newsletter

Butch Newsletter

Subscribe here
to the Butch Newsletter

* Your personal coupon is valid for orders over 100 Euros, after deducting returns and cancellations. Prices include statutory VAT plus service and shipping costs. Cash payout is not possible.



Our thank you for your purchase of 100 € or more


Installment for orders of 50 € or more

We now offer installment payments through our partner Ratepay for orders of €50 or more.

To use this option, please select 'Installment Payment (Ratepay)' during checkout.

Get more information about installment payments here.



Your benefits with us

Free shipping within Germany for orders over €50.

Purchase on account within Germany possible.

30-day return policy

Any questions? Contact us now. More information ...





Details

Wenn du auf der Suche nach einem vielseitigen Küchenmesser bist, das sowohl für präzise Schnitte als auch für grobe Arbeiten geeignet ist, dann ist das KAI Shun Classic Kiritsuke mit 20 cm Klingenlänge genau das Richtige für dich.

Die Klinge dieses Messers besteht aus einem Kern aus VG-MAX Stahl, der für seine Härte und Langlebigkeit bekannt ist. Umhüllt wird dieser Kern von 32 Lagen rostfreiem Damaszenerstahl, was der Klinge nicht nur ein ansprechendes Muster verleiht, sondern sie auch flexibel und stabil macht. Mit einer Härte von 61±1 HRC bleibt die Schneide lange scharf und ermöglicht präzises Arbeiten.

Der Griff aus dunklem Pakkaholz ist in traditioneller kastanienförmiger Weise gestaltet und liegt besonders bei Rechtshändern angenehm in der Hand. Die weiche Kante auf der rechten Seite sorgt für zusätzlichen Komfort und Sicherheit beim Schneiden. Ein durchgehender Erl im Griff gewährleistet eine optimale Balance und Stabilität des Messers.

Das Kiritsuke-Messer zeichnet sich durch seine markante, spitz zulaufende Klingenform aus, die ursprünglich eine Kombination aus Yanagiba und Nakiri darstellt. Diese Form eignet sich hervorragend zum Filetieren von Fisch, Schneiden hauchdünner Scheiben von Gemüse oder Fleisch und ist somit ein echter Allrounder in der Küche. Ob du feine Julienne-Streifen von Karotten schneiden oder ein zartes Fischfilet präzise portionieren möchtest – mit diesem Messer gelingt dir das mühelos.

Bitte beachte, dass dieses hochwertige Messer nicht spülmaschinengeeignet ist. Um die Schärfe und Langlebigkeit der Klinge zu erhalten, empfiehlt es sich, das Messer nach Gebrauch von Hand zu reinigen und sorgfältig abzutrocknen.

Additional Information
Manufacturer product number DM-0771
Manufacturer KAI
Model Shun Classic
Product type Kiritsuke knife, Knife
Product number 7220000611
Main material Knife steel
Cleaning hand wash only
Blade material Damascus steel, VG-MAX steel
Blade length 20 cm
HRC 61±1 HRC
knife edge double-edged
Handle material Pakka wood, Wood
Special features Kiritsuke aus der Serie Shun Classic von KAI,
- ursprünglich eine Mischung aus Yanagiba & Nakiri,
zum Filetieren & Schneiden hauchdünner Scheiben,
- sehr gut nutzbar für viele weitere Schneidarbeiten,
- mit markantem Buckel & sehr feiner Spitze,
- breites Klingenblatt mit 20 cm Klingenlänge,
- Schneidkern aus VG-MAX Stahl mit fein & symmetrisch geschliffener Schneide,
- umhüllt 32 Lagen rostfreiem Stahl im Damaszenerstil,
- die Kombination macht das Klingenblatt hart & leicht elastisch zugleich,
- abgeschrägte Zwinge aus Edelstahl,
- schlanker Griff in Kastanienform aus dunklem Pakkaholz (laminiert) mit weicher Kante rechts,
- umhüllt einen durchgehender Erl zur Balance & Stabilisierung,
- Endkappe aus Edelstahl
Manufacturer / Importer KAI Europe GmbH
Kottendorfer Straße 5
42697 Solingen
Deutschland

E-Mail: [email protected]

Telefon: 0049 212 232380
You might also be interested in the following items
KAI Shun Classic Meat Fork 16.5 cm - Handle Pakkawood KAI Shun Classic Meat Fork 16.5 cm - Handle Pakkawood
Excl. Tax: €180.67 Incl. Tax: €215.00
plus shipping costs
KAI Shun Classic Santoku Knife 14 cm First Touch - Damascus Steel - Pakkawood Handle KAI Shun Classic Santoku Knife 14 cm First Touch - Damascus Steel - Pakkawood Handle

Special Price Excl. Tax: €116.81 Incl. Tax: €139.00

Regular Price: Manufacturer's SRP incl. Tax: €183.00

plus shipping costs
KAI Shun Classic knife bag for 9 large and 8 small knives KAI Shun Classic knife bag for 9 large and 8 small knives
Excl. Tax: €108.40 Incl. Tax: €129.00
plus shipping costs
KAI Shun Classic Japanese Herb Shears KAI Shun Classic Japanese Herb Shears
Excl. Tax: €50.38 Incl. Tax: €59.95
plus shipping costs
KAI Shun Classic Fish Bone Tweezers - Stainless Steel KAI Shun Classic Fish Bone Tweezers - Stainless Steel
Excl. Tax: €33.53 Incl. Tax: €39.90
plus shipping costs
KAI Shun Classic black chef's apron KAI Shun Classic black chef's apron
Excl. Tax: €25.17 Incl. Tax: €29.95
plus shipping costs
Customer Reviews
Write Your Own Review

Only registered users can write reviews. Please, log in or register
After submitting the rating, our team checks the rating for authenticity before the rating is released. In doing so, we check whether the author's email address is available in our customer base.

Product Questions

No questions yet. Be the first to ask the question!